Piane
D 282 - C. Bechstein Concert - Bechstein Romania
287
page-template-default,page,page-id-287,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.9,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

D 282

DIMENSIUNI

  • Lăţime: 160 cm
  • Lungime: 282 cm
  • Greutate: 521 kg

Pianul mare de concert C. Bechstein D 282: Capodopera

Pianul mare de concert C. Bechstein D 282 este un instrument de vârf. Datorită sunetului său uimitor și frumos este ideal pentru săli mari de concerte.

Inginerii și maeștrii constructori de pian de la C. Bechstein au dezvoltat modelul D 282 după discuții intense cu marii pianiști internaționali. Acest instrument legendar a stabilit noi standarde cu sunetul său transparent și bogăția de neegalat de culori tonale. Pianul mare de concert C. Bechstein D 282 cuprinde sinteza legendei mărcii și necesitatea pianiștilor de astăzi de putere și dinamism.

Marii pianiști internaţionali confirmă caracteristicile deosebite ale pianului mare de concert C. Bechstein D 282: un sunet surprinzător de puternic, un tușeu elegant și de înaltă precizie.

 

Caracteristicile principale ale pianului mare de concert C. Bechstein D 282

Putere unică:

Testele realizate de Institutul Federal de Fizică Aplicată au demonstrat că vocea pianului mare de concert C. Bechstein D 282 este deosebit de strălucitoare și puternică datorită noului design al plăcii din fontă, care oferă o proiecție de sunet fără egal.

Mecanism unic:

Ansamblul de mecanism super-receptiv și extrem de precis vă permite să vă controlați perfect sunetul. Include ciocănele de o calitate de neegalat, realizate de C. Bechstein pentru a satisface cerințele acustice ale sălilor mari de concerte.

Sunet unic:

Vocea pianului sună minunat, bogat colorat și fără nici un caracter metalic. Datorită strălucirii deosebite, chiar și cei care stau în ultimele rânduri pot auzi cel mai mic pianissimo. Și datorită lirismului său, cantilenelor și volumului impresionant de sunet, unicitatea timbrală a modelului D 282 este potrivită pentru toate stilurile de muzică.

Pianull mare de concert C. Bechstein D 282: o capodoperă realizată manual în Germania.

SISTEMUL C. BECHSTEIN VARIO

Sistemul digital de la C. Bechstein Vario face din instrumentul dvs. un pian cu multe posibilităţi: puteți cânta zi și noapte fără a deranja pe nimeni.

Mai multe informaţii

SPECIFICAŢII

Pianul mare de concert C. Bechstein

Timp de realizare: 15 luni, 420 – 500 de ore (în funcție de model)


Caracterul general: Instrumente de concert cu sunet și tușeu perfect, care oferă volum maxim al sunetului și libertate de interpretare.


Placa de sunet (lemn): Lemn de munte crescut lent la altitudini de peste 1.000 de metri în Val di Fiemme, Munţii Dolomiţi (similar cu lemnul folosit de Antonio Stradivarius).


Placa de sunet (design): Fiecare placă de sunet este alcătuită ca o membrană cu suprafața de proiecție ajustată la ansamblul acustic specific fiecărui instrument, asemenea realizării unei viori.


Asamblare acustică (materiale): Cherestea de molid, mahon, pin și arţar.


Cadru din fontă: Compoziția specială a fontei și forma particulară a cadrului îi atenuează vibrațiile, optimizează energia corzilor și îmbunătățesc viteza de transmisie.

Suprafața extrem de netedă a cadrului și aranjarea optimă a tuturor elementelor de amplificare a sunetului garantează armonicele cu cele mai înalte frecvențe posibile.


Sistemul de rezonanţă: Modelele B, C și D sunt prevăzute cu un rezonator de fontă reglabil, care optimizează atât timbrul, cât și forța de transmisie a sunetului pe corzile acute.


Agrafe / Capo bar: Agrafele asigură o poziționare precisă a corzilor de bas și secțiunii medii. Corzile acutelor se sprijină pe capo bar care face parte din cadrul din fontă.


Sistemul de calibrare a călușului C. Bechstein (BCS): Călușul este realizat din straturi de arțar de înaltă calitate, aliniate pe verticală, folosind tehnologia CNC de ultimă oră. Precizia până la o sutime de milimetru asigură o transmisie perfectă a sunetului și a frecvențelor pe placa de sunet.


Îmbinari din lemn: Rosturi din lemn îmbinate în coadă de rândunică între structura instrumentului și carcasa exterioară.


Butuc de acordaj: Calitate superioară a butucului de acordaj, cu doar câteva straturi de arțar nord-american. Ramă din fontă fără dibluri, un cuplu tradițional și de înaltă calitate pentru pianele de concert.


Claviatură: Claviatură durabilă, rezistentă, cu un raport de pârghie ideal pentru performanță în concert.

Clapele negre acoperite cu topuri din lemn de abanos. Clapele albe: clape de calitate superioară. Claviatură proiectată de C. Bechstein.


Mecanism: Mecanică profesională precisă și foarte complexă, alcătuită din 2.000 de piese calibrate în mod specific la standarde de concert. Proiectat în conformitate cu tehnologia C. Bechstein pentru artiștii interpreți.


Mecanism (ciocănele): Ciocănelele făcute de C. Bechstein Germania oferă cea mai bună dinamică și cele mai fine nuanțe pentru standardele de concert.


Materiale: Suport (partea de lemn a ciocănelului) de nuc pentru un sunet cald, colorat, voluminos, distinct și precis, acoperit cu pâslă făcută în Germania din lână provenită din Noua Zeelandă, folosind o metodă secretă, tradițională.


Mecanism C. Bechstein (proiectare)  – Sistem de control al fricțiunii (FCS)Coeficienţi optimi de greutate și frecare obţinuţi prin utilizarea celei mai recente tehnologii de proiectare.

Viteză maximă de repetare datorată utilizării materialelor de cea mai bună calitate, calibrării ultraprecise a fiecărei acţiuni și asamblării exacte a diferitelor părți.


Echilibrarea dinamică a mecanicii – C. Bechstein (DTB): Distribuție foarte precisă a greutății prin atingere și forța arcului pentru fiecare ton în parte.


Sonorizare individuală a fiecărui instrument: Sonorizarea optimă individuală de către producătorii pianelor de concert oferă muzicianului aspecte suplimentare de calitate.


Carcasă / FinisajCarcasă fabricată de C. Bechstein din piese de calitate superioară.

Finisare elegantă a fiecărui detaliu, utilizând o tehnică foarte profesionistă în aplicarea lacului cu un grad ridicat de luciu, urmată de un proces de uscare mai lung. Apoi, prin șlefuire manuală în repetate rânduri, de la dur la foarte neted, cu granulaţii diferite ale materialului abraziv, finisajul carcasei primește o textură asemănătoare cu pielea netedă. Cu o serie de etape de lustruire care folosesc diferite tipuri de ceară și materiale de lustruire, se obține în cele din urmă o finisare superioară.