Piane
C. Bechstein Sphinx Grand Piano - Bechstein Romania
482
page-template-default,page,page-id-482,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.9,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

C. Bechstein Sphinx Grand Piano

Pianul Sphinx – o capodoperă

Calitatea sunetului formidabil combină cultura modernă a concertelor cu o prezență regală. C. Bechstein a reușit să reînvie această comoară istorică. Această piesă remarcabilă a avut nevoie de 1.800 de ore de lucru pentru a fi creată, pe o perioadă de producție totală de 32 de luni.

Maiestuos, magnific

Un pian potrivit pentru un rege! Stilul și ornamentațiile sunt un omagiu adus stilului din perioada marelui Imperiu din vremea lui Napoléon Bonaparte. Primul model a fost construit în 1886 ca piesă specială de expoziție pentru C. Bechstein, Londra.

Frumusețe până la cele mai fine detalii

Sfincși mitici păzesc această comoară valoroasă, care transformă camera în care se află într-un salon elegant. Sfinxul, o figură din mitologia greacă, este o creatură mitică cu grația încântătoare a unui corp feminin dăruit cu puterea unui leu. Jumătate om, jumătate animal. Pregătit să doboare, debordând de încredere. Aripile dau acestui hibrid un sentiment de imponderabilitate. Motivele grecești, egiptene și romane în stil Empire, cum ar fi picioarele leului, frunzele de laur sau de stejar, sunt prezentate în formă perfectă. Forma de bază a decorațiilor care urmează să fie aplicate sunt sculptate la scară în lemn și apoi folosite ca matriță pentru modelele de bronz, prin procedeul de topire a cerii. Piesele turnate în bronz sunt apoi curățate și finisate, înainte de a fi aurite. Figurinele aurii capătă o strălucire fantastică și elegantă prin folosirea pietrelor de lustruit.

Vechile meșteșuguri reînviate

Centrul unic de cercetare C. Bechstein a reînviat vechile tehnici de manufactură pentru a realiza acest pian unic. Reproducerea figurinelor istorice din bronz aurit a fost supravegheată de un renumit restaurator și sculptor în lemn, care a lucrat la Frauenkirche Dresda și alte clădiri vestite.

Demn, splendid, grațios

Legăturile cu formele artei antice sunt inconfundabile. Lemnul fin, materialele de cea mai bună calitate și aurul sunt integrate în fiecare detaliu al acestui pian magnific. O piesă unică, un solitar pe o scară cu adevărat impresionantă! O întâlnire cu acest instrument nu trebuie uitată. Suntem transportați într-o altă epocă. Cu ochii minții noastre, vedem oamenii în veșminte magnifice, angajându-ne într-o conversație cultivată si plină de viață.

Bechstein B 212 Grand Piano

Ansamblul acustic al modelului Sphinx, inima muzicală din interiorul acestei replici, este modelul C. Bechstein B 212, un pian profesionist din seriile de masters. Calitățile sale de tușeu și ton îndeplinesc cele mai exigente cerințe și încântă pe oricine care atinge instrumentul.

 

Foto Deniz Saylan