Piane
B 212 - Bechstein Concert - Bechstein Romania
157
page-template-default,page,page-id-157,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.9,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

B 212

FINISĂRI SPECIALE

DIMENSIUNI

  • Lăţime: 156 cm
  • Lungime: 212 cm
  • Greutate: 399 kg

Un pian de salon pentru cunoscători

Manufacturat în Germania! Inginerii de la C. Bechstein, în cooperare cu numeroși pianiști și profesori de conservator, au dezvoltat un instrument excepţional: B 212 Parlour Grand Piano. Multe caracteristici ale acestui instrument minunat sunt similare cu cele ale pianelor de concert C. Bechstein C 234 și D 282.

Pianul de salon C. Bechstein B 212 generează o plăcere nelimitată de studiu și este idealul pentru acompaniamentul de zi cu zi al profesioniștilor și amatorilor avansați în căutarea performanţei. Acest model de pian adecvat pentru recitaluri se găsește frecvent în conservatoare și în sălile private de muzică.

Secrete de fabricare

Procesele de fabricație ale pianului C. Bechstein B 212 includ secrete acumulate de cître producătorii acestui pian de marcă încă din 1853, precum și cele mai recente descoperiri ale departamentului de dezvoltare C. Bechstein. Armonizarea perfectă a tensiunilor din cadrul ansamblului acustic conferă fiecărui instrument propria personalitate distinctivă. Placa de sunet a unui pian cu dimensiune mare C. Bechstein are o cutie de rezonanţă ce reacționează ca o membrană acustică vibrantă. În plus, cadrul din fontă a fost reproiectat pentru a optimiza durata sunetului și energia acustică.

Cele nouă straturi din lemn de înaltă calitate asigură o reglare extrem de precisă a cuielor de acordaj și acordajului de lungă durată.

La fabrica germană C. Bechstein, calitatea ridicată a producției interne asigură o înaltă precizie a tuturor componentelor de pian, inclusiv a ciocănelelor. Acesta este motivul pentru care modelul de salon C. Bechstein B 212 se bucură de un mecanism profesionist, de înaltă precizie.

Pianul de salon C. Bechstein B 212: un instrument magic, cu un tușeu minunat, un sunet nobil și subtil, în același timp bogat în nuanţe timbrale. Descoperă această capodoperă pentru tine!

SISTEMUL C. BECHSTEIN VARIO

Sistemul digital de la C. Bechstein Vario face din instrumentul dvs. un pian cu multe posibilităţi: puteți cânta zi și noapte fără a deranja pe nimeni.

Mai multe informaţii

SPECIFICAŢII

Pianul mare de concert C. Bechstein

Timp de realizare: 15 luni, 420 – 500 de ore (în funcție de model)


Caracterul general: Instrumente de concert cu sunet și tușeu perfect, care oferă volum maxim al sunetului și libertate de interpretare.


Placa de sunet (lemn): Lemn de munte crescut lent la altitudini de peste 1.000 de metri în Val di Fiemme, Munţii Dolomiţi (similar cu lemnul folosit de Antonio Stradivarius).


Placa de sunet (design): Fiecare placă de sunet este alcătuită ca o membrană cu suprafața de proiecție ajustată la ansamblul acustic specific fiecărui instrument, asemenea realizării unei viori.


Asamblare acustică (materiale): Cherestea de molid, mahon, pin și arţar.


Cadru din fontă: Compoziția specială a fontei și forma particulară a cadrului îi atenuează vibrațiile, optimizează energia corzilor și îmbunătățesc viteza de transmisie.

Suprafața extrem de netedă a cadrului și aranjarea optimă a tuturor elementelor de amplificare a sunetului garantează armonicele cu cele mai înalte frecvențe posibile.


Sistemul de rezonanţă: Modelele B, C și D sunt prevăzute cu un rezonator de fontă reglabil, care optimizează atât timbrul, cât și forța de transmisie a sunetului pe corzile acute.


Agrafe / Capo bar: Agrafele asigură o poziționare precisă a corzilor de bas și secțiunii medii. Corzile acutelor se sprijină pe capo bar care face parte din cadrul din fontă.


Sistemul de calibrare a călușului C. Bechstein (BCS): Călușul este realizat din straturi de arțar de înaltă calitate, aliniate pe verticală, folosind tehnologia CNC de ultimă oră. Precizia până la o sutime de milimetru asigură o transmisie perfectă a sunetului și a frecvențelor pe placa de sunet.


Îmbinari din lemn: Rosturi din lemn îmbinate în coadă de rândunică între structura instrumentului și carcasa exterioară.


Butuc de acordaj: Calitate superioară a butucului de acordaj, cu doar câteva straturi de arțar nord-american. Ramă din fontă fără dibluri, un cuplu tradițional și de înaltă calitate pentru pianele de concert.


Claviatură: Claviatură durabilă, rezistentă, cu un raport de pârghie ideal pentru performanță în concert.

Clapele negre acoperite cu topuri din lemn de abanos. Clapele albe: clape de calitate superioară. Claviatură proiectată de C. Bechstein.


Mecanism: Mecanică profesională precisă și foarte complexă, alcătuită din 2.000 de piese calibrate în mod specific la standarde de concert. Proiectat în conformitate cu tehnologia C. Bechstein pentru artiștii interpreți.


Mecanism (ciocănele): Ciocănelele făcute de C. Bechstein Germania oferă cea mai bună dinamică și cele mai fine nuanțe pentru standardele de concert.


Materiale: Suport (partea de lemn a ciocănelului) de nuc pentru un sunet cald, colorat, voluminos, distinct și precis, acoperit cu pâslă făcută în Germania din lână provenită din Noua Zeelandă, folosind o metodă secretă, tradițională.


Mecanism C. Bechstein (proiectare)  – Sistem de control al fricțiunii (FCS)Coeficienţi optimi de greutate și frecare obţinuţi prin utilizarea celei mai recente tehnologii de proiectare.

Viteză maximă de repetare datorată utilizării materialelor de cea mai bună calitate, calibrării ultraprecise a fiecărei acţiuni și asamblării exacte a diferitelor părți.


Echilibrarea dinamică a mecanicii – C. Bechstein (DTB): Distribuție foarte precisă a greutății prin atingere și forța arcului pentru fiecare ton în parte.


Sonorizare individuală a fiecărui instrument: Sonorizarea optimă individuală de către producătorii pianelor de concert oferă muzicianului aspecte suplimentare de calitate.


Carcasă / FinisajCarcasă fabricată de C. Bechstein din piese de calitate superioară.

Finisare elegantă a fiecărui detaliu, utilizând o tehnică foarte profesionistă în aplicarea lacului cu un grad ridicat de luciu, urmată de un proces de uscare mai lung. Apoi, prin șlefuire manuală în repetate rânduri, de la dur la foarte neted, cu granulaţii diferite ale materialului abraziv, finisajul carcasei primește o textură asemănătoare cu pielea netedă. Cu o serie de etape de lustruire care folosesc diferite tipuri de ceară și materiale de lustruire, se obține în cele din urmă o finisare superioară.